zondag 12 april 2015

Opbouwfase gestart (week 6 en 7)

Door familieomstandigheden is het er vorige week zondag niet van gekomen om een berichtje op het blog te zetten. We hebben twee wat kortere weken achter de rug. Op Goede Vrijdag en Paasmaandag hadden de mannen namelijk een dagje vrij en dat was hen gegund. Wat is er de afgelopen weken allemaal gebeurd?

Metselaar
In de week voor Pasen is er een dag een metselaar langs geweest. Die heeft "de hanenkam" boven de ramen in de garage gerestaureerd en een aantal kapotte stenen vervangen.

Stukadoors
Inmiddels zijn ook Klaas en Douwe, de stukadoors, begonnen. Zij zijn in dienst van Afbouw Perdok uit Groningen. De eerste dag was Klaas alleen. Hij heeft toen vooral loszittende delen weg gebikt.
Begin deze week heeft Douwe hem daarmee geholpen en inmiddels zijn ze aan het "stuken" geslagen.
Gelukkig hadden ze er afgelopen week mooi weer bij en ook de vooruitzichten voor komende week zijn goed.


Zijwangen dakkapel
De stukadoors gaan ook de zijwangen van de dakkapel restaureren. Ze hebben alle pleisterwerk en de loszittende stenen weggekapt. Het valt hen op dat de stenen "boterzacht" zijn.


Bouwbedrijf Swart
Reynald, Foeke en Bas zijn de afgelopen twee weken voornamelijk bezig geweest met de kapconstructie en de zolderbalken. Ook hun werkzaamheden kunnen we het beste via foto's laten zien.
Pijp van asbest
Tot slot is afgelopen vrijdag de beslissing genomen om de pijp van asbest in de schoorsteen te saneren. Tjeerdsma uit Boornbergum had al eerder aangegeven dat er geen RVS buis door de bestaande pijp van asbest mag worden gehaald. Op de foto is te zien dat de pijp van asbest "ingestort" is. Het wordt nog een hele uitdaging om de pijp te verwijderen. De witte mannen zijn in aantocht...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten